van_dorland_header.jpg

Van Dorland, ook voor autobanden!

Zo’n 45 jaar geleden begon onze garage als banden- en accuspecialist. Omdat we nog altijd veel van banden afweten, adviseren we u graag. Ook voor het uitlijnen en balanceren van de banden staan we voor u klaar. We gebruiken daarvoor de modernste technieken. Geregeld hebben we leuke bandenacties, dus kan het handig zijn onze site in de gaten te houden.

Het belang van goede autobanden

De autoband is het directe contact tussen de auto en de weg. Hoe de auto rijdt, is dus mede van de band afhankelijk. De remweg, het brandstofverbruik en de wegligging zijn van die zaken waar banden invloed op hebben. Daarnaast bepaalt de staat van de banden mede of uw auto door de apk komt.

Profieldiepte

Slijtage aan de banden maakt rijden onveiliger. Zo raken slechte banden eerder lek en verlies je bij regen sneller de controle over het stuur. De profieldiepte is daarom belangrijk. Nieuwe zomerbanden hebben doorgaans een profieldiepte van 8 mm. Na verloop van tijd zal het profiel gaan slijten. Is het profiel minder dan 1,6 mm? Dan mag u niet meer met de auto de weg op.

We raden daarom aan uw banden geregeld te controleren en deze bij onvoldoende profiel (2 mm of minder) te laten vervangen. Kom gerust eens lang voor deskundig advies of maak een afspraak met onze digitale planner.

Welke autoband moet je kiezen?

Dat hangt van een paar zaken af. Zoals:

  • het type auto
  • het gebruik van de auto
  • de verlangde eigenschappen van een band
  • het budget van de klant

Op basis van al deze gegevens geven we onze klanten een advies op maat. Dat hoeft lang niet altijd een dure merkband te betekenen. Diverse goedkopere bandenmerken zijn van prima kwaliteit. Daarom bent u ook met een lager budget bij Garage Van Dorland aan het juiste adres. Heeft u de keuze voor een merk- of budgetband al gemaakt? U bent van harte welkom in onze werkplaats voor een bandenservice.

Twijfelt u over de aankoop van een merk-autoband?

Voor de kleinere maten liggen de prijzen niet zover uit elkaar. Het kan dan sneller interessant zijn om voor een merkband te kiezen. Bij de wat grotere en duurdere autobanden is het wellicht handig onze acties in de gaten te houden.