van_dorland_header.jpg

Wat is uitlijnen precies?

Bij het uitlijnen van de banden meten we of de banden in de juiste stand staan. Dit gebeurt niet bij de banden zelf, maar bij de wielophanging. Met onze speciale uitlijnapparatuur meten we het aantal graden. Dit moet precies kloppen met de waarden die de fabrikant heeft opgegeven. Het uitlijnen zorgt ervoor dat banden gelijkmatig afslijten en dat de auto stabiel aanvoelt.

Wanneer is uitlijnen noodzakelijk?uitlijnen beeldscherm

Uitlijnen kan nodig zijn indien sprake is van de volgende klachten:

  • schuin afgesleten banden;
  • de auto trekt naar één kant;
  • de auto is niet koersvast;
  • het stuur staat scheef;
  • het stuur draait niet goed terug na een bocht.

Ervaart u een of meerdere van deze klachten? Maak dan een afspraak en kom bij ons langs. Een goed uitgelijnde auto is veiliger en comfortabeler.

Het belang van goede uitlijning

uitlijnen john bean 1Bewuste autorijders laten de banden preventief uitlijnen. Waarom? Een auto die niet goed is uitgelijnd, verbruikt meer brandstof. Zo’n 30% van de brandstof gaat op aan het contact met de weg, de zogenaamde rolweerstand. Een onjuiste afstelling verhoogt de weerstand en vormt zo een onnodige kostenpost.Uitlijnen wielstanden

Normaal gesproken laten mensen hun banden pas uitlijnen als ze serieuze klachten ervaren of wanneer ze ineens ontdekken dat banden verkeerd zijn afgesleten. In de tussentijd hebben ze meer brandstof gebruikt dan noodzakelijk was. Zonder uitlijning raken banden bovendien eerder versleten.

Wilt u gelijk een afspraak inplannen?