van_dorland_header.jpg

Uw airco is onze specialiteit

Voor aircoservice in Vlaardingen is garage Van Dorland een begrip. Al in 2008 begonnen wij van airco-onderhoud onze specialiteit te maken en we investeren voortdurend in de beste apparatuur. Het vullen van het aircosysteem, opsporen van lekkages of repareren van aircoleidingen is voor ons geen enkel probleem. Wij hebben zelfs een speciale waterstofsnuffelaar voor het opsporen van de kleinste lekkages.

Heeft u klachten? Is de airco leeg? Komen er nare luchtjes uit de airco of wilt u de airco om een andere reden laten nakijken? Wij helpen u graag en met onze ervaring is elk probleem snel weer verholpen.

Waarom goed onderhoud zo belangrijk is

Om correct te kunnen werken, heeft de airco voldoende koudemiddel nodig. Maar jaarlijks gaat zo’n vijf tot tien procent aan koudemiddel verloren, terwijl lekkages ervoor kunnen zorgen dat de hoeveelheid nog sneller daalt. Mensen weten soms niet dat dit gevaarlijk kan zijn. Wie te lang door blijft rijden met te weinig koudemiddel kan zelfs de aircocompressor beschadigen. Het gevolg is een dure reparatie. Een nieuwe compressor kost € 400,- en dan moet hij nog gemonteerd worden.

Het tijdig opsporen van grote en kleine lekkages is daarom belangrijk. Een airco correct en regelmatig laten onderhouden verlaagt tevens de brandstofkosten en voorkomt vieze luchtjes.

Het gemak van de airco

Zeker in de zomer is een goed werkende airco erg prettig. Bovendien komt de frisse lucht de concentratie ten goede. Bij koud en vochtig weer is het voordeel net zo groot. De airco ontwasemt uw beslagen ramen, waardoor u de weg blijft zien. Condens droogt snel op als u de airco aanzet. Gebeurt dat niet, laat dan het systeem zo snel mogelijk nakijken.

Ook bij allergieën en hooikoorts is een goed werkende airco belangrijk, in combinatie met een koolstoffilter. Dit filter vangt pollen en irriterende luchtjes op. Een gewoon interieurfilter doet dit niet. Een reiniging van het kachelhuis verwijdert luchtjes en bacteriën, wat de lucht zuiverder maakt en eventuele klachten kan verminderen.

Ten slotte heeft de airco invloed op het benzineverbruik. Bij een verminderde hoeveelheid koudemiddel zal de pomp harder moeten werken. Het gevolg is dat de auto meer benzine verbruikt. Met een goed werkende airco bent u dus goedkoper uit. Hoe de airco precies werkt, leest u hier.

Wat kost de aircoservice?

De prijs van een aircoservicebeurt hangt mede af van het koudemiddel. Is uw auto minimaal tien jaar oud? Dan is R134a vrijwel zeker het koudemiddel dat u nodig heeft. De prijs van een complete aircoservicebeurt bedraagt in dit geval € 80,-. Het is ook mogelijk alleen een diagnose te laten uitvoeren. Een diagnose brengt eventuele mankementen in kaart en kost € 25,-. Deze kosten verrekenen we weer als u de airco bij ons laat repareren of servicen.

Nieuwere auto’s vanaf het bouwjaar 2011 gebruiken steeds vaker het koudemiddel R134YF. Dit is milieuvriendelijker, maar ook duurder. De prijs voor een aircoservicebeurt met dit koudemiddel is momenteel € 150,-.

Lage prijzen

We doen ons best de prijzen zo laag mogelijk te houden. Hoe wij dat doen?

  • We zitten niet op een dure A-locatie;
  • We kopen groot in;
  • Door onze ervaring werken we snel;
  • We hebben topgereedschap en vakmanschap;
  • Terwijl onze aircoapparaten aan het werk zijn, kunnen wij andere werkzaamheden in onze garage uitvoeren.

Voor aircoservice, reparatie en diagnose zijn alle soorten auto’s bij ons welkom.

Zoekt u meer informatie over het airco-onderhoud en de aircoservice?

Meer weten over de waterstofsnuffelaar?

Zoekt u uitleg over de werking van de airco?