van_dorland_header.jpg

Het accuprogramma van Bosch

Bosch maakt bij veel accu’s gebruik van een zilvertechniek in de loodplaten, wat diverse voordelen biedt. Deze accu’s zijn o.a. beter bestand tegen het stilstaan, laden sneller op en hebben een langere levensduur. Het zorgt voor een prima prijs-kwaliteitverhouding.

De diverse Bosch-accu’s zijn onderverdeeld in de S3-, S4-, S5- en S6-serie. De S3-serie is het instapmodel. De S4-serie is vooral geschikt voor jongere auto’s en met de S5-serie richt Bosch zich op de veeleisende autobezitter. De moderne S6-serie is een alternatief voor auto’s die niet functioneren met een traditionele loodaccu.

Accu’s in de series S3, S4 en S5

De keuze voor een bepaalde accu is van meerdere factoren afhankelijk. Auto's tot het bouwjaar 2004 met weinig regelsystemen kunnen heel goed af met een accu uit de S3-serie. Deze is al beter dan de meeste huismerk-accu's.Bosch accu S3,S4 en S5

Bij auto’s tot 2004 met meer regelsystemen of krachtige audi-installaties adviseren we accu’s van de S4-serie.

Auto’s vanaf het bouwjaar 2004 met veel comfortsystemen vragen meer van een accu. Voor deze auto’s is de S5-serie de beste keus. De S4- of S5-accu is tevens de beste optie voor auto's die weinig gebruikt worden. Deze accu is beter bestand tegen stilstand en laadt sneller op door o.a. de zilverlegering.

Accu’s in de S6-serie

Moderne auto’s die gebruikmaken van een start-stopsysteem met rem-energieterugwinning vereisen een S6-AGM-accu. Normale loodaccu's zijn niet voor deze auto's geschikt. De S6-accu kan ook de juiste keuze zijn voor auto’s waarvan extreem veel gevraagd wordt, bijvoorbeeld door audio-apparatuur, winterse omstandigheden, taxiservice of autosport.Bosch AGM accu layout

Deze S6-AGM-accu’s zijn voorzien van absorberende glasvezelmatten. Deze matten houden het zuur vast en liggen stijf tegen de loodplaten aan. Dit beschermt de loodplaten beter tegen schokken. Meer gangbare accu's kunnen extreme belastingen honderd keer aan. De hightech S6-AGM-accu's van Bosch kunnen deze belastingen liefst driehonderd keer ondervangen.

Kou, file en de auto-accu

Tijdens kou en in de file is de dynamo vaak minder goed in staat de accu op te laden. Kou vertraagt het laadproces, terwijl filerijden bij een laag toerental de dynamo onvoldoende in staat stelt de vele stroomvreters in de auto van stroom te voorzien. Een sterke kwaliteitsaccu bezit voldoende reserve om dit te ondervangen, waardoor een dag later uw wagen gewoon zal starten. En dit ook veel langer volhoudt, jaar na jaar.

Heeft u interesse in een Bosch-accu? We hebben onze prijzen in een handige tabel gezet.